Eduard Olivella

[CAT]
Neix a Barcelona i és Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. La seva dedicació a la fotografia s’inicia en 1968 repartint la seva activitat entre els aspectes teòrics, d’especulació i d’aplicació del mitjà fotogràfic. Professor, conferenciant i crític, ha impartit gran nombre de cursos i tallers participant activament en reunions i seminaris sobre els temes més polèmics del món fotogràfic.

La seva inquietud experimental li ha portat a mostrar els seus treballs a través de gairebé 200 exposicions, ja sigui individuals o col·lectives, en galerias, festivals i museus de moltes ciutats d’Europa, Estats Units, Africa i Japó. En el camp professional es distingeixen les seves col·laboracions amb altres creadors visuals com a artistes conceptuals, directors de cinema, arquitectes i dissenyadors.

Han publicat les seves fotografias i textos moltes revistes espanyoles i d’altres països. Diversos teòrics de la imatge han escrit sobre la seva fotografia. Tenen obres seves: Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona; MCARS Reina Sofía, Madrid; Cabinet d’Estampes de la Biblioteca Nacional de París, Musée de la Photographie de Charleroi, Bèlgica; Col·lecció Polaroid i en els fons de diverses galeries, Institucions i col·leccions privades.

Fotografia Catalunya

 

Eduard Olivella

[CAST]
Nace en Barcelona y es Licenciado en Historia del Arte por la Universidad de Barcelona. Se dedicación a la fotografía se inicia en 1968 repartiendo su actividad entre los aspectos teóricos, de especulación y de aplicación del medio fotográfico. Profesor, conferenciante y crítico ha impartido gran número de cursos y talleres participando activamente en reuniones y seminarios sobre los temas más polémicos del mundo fotográfico.

Su inquietud experimental le ha llevado a mostrar sus trabajos a través de casi 200 exposiciones, ya sean individuales o colectivas, en galerías, festivales y museos de muchas ciudades de Europa Estados Unidos, África y Japón. En el campo profesional se distinguen sus colaboraciones con otros creadores visuales como artistas conceptuales, directores de cine, arquitectos y diseñadores.

Han publicado sus fotografías y textos muchas revistas españolas y de otros países. Diversos teóricos de la imagen han escrito sobre su fotografía. Tiene obra suya: Museo Nacional de Arte de Catalunya, Barcelona; MCARS Reina Sofía, Madrid; Cabinet d’Estampes de la Biblioteca Nacional de París, Musée de la Photographie de Charleroi, Bèlgica; Colección Polaroid y en los fondos de diversas galerías, Instituciones y colecciones privadas.

Fotografia Catalunya
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s